Palačinky s pivní marmeládou a hruškami v medovině


Vyzkoušejte palačinky, jejichž těsto je vylepšeno čerstvou mátou. Jsou fantastické. Pak už záleží jen na vás, jaký doplněk zvolíte. My jsme v dobřanském pivovaru nemohli jinak, než použít místní pivní marmeládu, lokální hruštičky macerované v medovině.
4 porce
těsto
100 g polohrubé mouky
200 ml mléka
1 vejce
1 vanilkový cukr
špetka soli
lžíce oleje
střik medoviny
hrst čerstvé máty
olej na pečení
na servírování
pivní marmeláda
sušené hrušky
medovina
šlehačka
Vejce vyšleháme s mlékem, vsypeme mouku, cukr, ochutíme olejem a solí. Pro vylepšení chutí přidáme medovinu a nasekanou mátu.
Palačinky pečeme na oleji z obou stran. Hotové potíráme pivní marmeládou, přeložíme a na talíři doplníme sušenými hruškami máčenými v medovině a šlehačkou.
Ohodnoťte tento recept: