Ryby a mořské plody

Uzený pstruh s lehkým bramborovým salátem

Delikátní je chuť šumavského pstruha vyuzeného kouřem z bukového dřeva. Čistý filet se lehce konzumuje a jeho přílohou může být samotný chléb nebo Ondrův lehký bramborový salátek.

4 porce

4 filety uzeného pstruha
40 g másla

bramborový salát

360 g salátových brambor vařených ve slupce
4 jarní cibulky
olivový olej
60 g majonézy
1 lžička dijonské hořčice
1 citron
hrst plocholisté petrželky
mletý pepř
sůl

Nejprve si připravíme bramborový salátek. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo menší plátky.

Cibulku nakrájíme na kolečka a zlehka ji opečeme na oleji.

Majonézu smícháme s hořčicí, citronovou šťávou, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem, solí a vmícháme opečenou cibulku.

Filety uzeného pstruha opečeme na másle a podáváme se salátkem.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl