Babiččina gruntovní polévka


12−14 porcí
200 g uzeného vepřového masa
500 g vepřové plece
500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 červené cibule
80 g rajčatového protlaku
150 g suché cizrny (před vařením na 12 hodin namočit)
300 g kapusty
300 g brambor
2 vařené červené řepy
5 stroužků česneku
celé divoké koření
mletý pepř
sůl
olej
voda na zalití
Uzené maso a vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, přidáme zeleninu nakrájenou na větší kousky osmahneme na oleji, vmícháme koření, zarestujeme rajský protlak, namočenou (a scezenou) cizrnu, zalijeme vodou, přiklopíme a vaříme do poloměkka. V této fázi přidáme zbylou zeleninu – nakrájenou kapustu a oloupané, nakrájené brambory. Uvaříme doměkka, dochutíme pepřem, solí a drceným česnekem.
Ohodnoťte tento recept: