Pomazánky

Crostini po toskánsku

Crostini jsou vlastně zapečené tousty. Podávejte je jako předkrm nebo večeři. Jakmile jsem ve studiu při natáčení ochutnala, bylo jisté, že tento jednoduchý recept zařadím na přední místo do svého "rodinného kulinářského repertoáru". Netušíte totiž, jak výbornou chuťovou harmonii dokáží bylinky a skořice s játry vykouzlit!

6 porcí

12 krajíčků bílého chleba
350 g kuřecích jater
60 g másla
40 g strouhaného parmezánu
2 žloutky
mletá skořice
čerstvý tymián a majoránka
citron
sůl

1. Omytá a očištěná kuřecí játra orestujeme pár minut na pánvi na polovině másla a nakonec je zastříkneme šťávou z poloviny citronu. Osolíme, sejmeme z ohně a necháme vychladnout.

2. Zatím opečeme chléb v troubě.

3. Vychladlá kuřecí játra nakrájíme nadrobno, smícháme v míse se žloutky, se strouhaným parmezánem a hrstkou nasekaných bylinek, vše dobře promícháme a dochutíme špetkou skořice.

4. Krajíčky opečeného chleba potřeme zbývajícím máslem a navršíme na ně připravenou směs. Rozložíme na plech a necháme zapéct asi 5 minut. Okamžitě teplé podáváme, případně ještě pokapeme citrónem.

Další recepty Celý díl