Těstoviny

Spaghetti alla carbonara

Kdo jednou okusí chuť správně připravených spaghetti alla carbonara, zamiluje se do nich. Zatím neznám jediného človíčka, kterému by nechutnaly.

6 porcí

150 g pancetty
olivový olej
stroužek česneku
60 g pecorina
60 g parmezánu
6 žloutků
500 g suchých špaget
voda, olej a sůl na uvaření špaget

Postavíme vodu na špagety (vybírejte jen ty nejkvalitnější z tvrdé semoliny).

Pancettu nakrájíme na kostičky nebo nudličky.

V misce rozšleháme žloutky a smícháme s nastrouhaným parmezánem a pecorinem.

Trochu samotného strouhaného sýru si ponecháme na posypání.

Na troše olivového oleje opečeme pancettu spolu s rozmáčknutým stroužkem česneku, který však vyjmeme, jakmile začne hnědnout (je to kvůli ovonění oleje a slaniny).

Jakmile špagety uvaříme na skus, scedíme vodu (na dně necháme jen trochu)a ihned špagety smícháme s horkým olejem a slaninou a žloutky.

(Horké špagety a horký olej tak zajistí tepelné ošetření žloutků.)

Špagety se pěkně obalí krémovou omáčkou, posypou sýrem a podávají se.

Ohodnoťte tento recept: 

148 hlasů

Další recepty Celý díl