Schupfnudeln v omáčce z Gewürztraminu s jihotyrolským špekem


Regionální specialita šéfkuchaře, v níž nalezneme chutě lahodného vína s kořenitým podtextem, skvělá pevná a šťavnatá jablka a delikátně jemný špek.
4 porce
Bramborové těsto
400 g brambor vařených ve slupce
100 g hladké mouky
50 g bramborové moučky (škrobu)
2 žloutky
muškátový oříšek
mletý pepř
sůl
Omáčka
80 g + 80 g jihotyrolského špeku
200 g jablek Golden Delicius
50 g karotky
50 g řapíkatého celeru
rostlinný olej
20 g másla
150 ml bílého vína odrůdy Gewürztramin
300 ml šlehačky
mletý pepř
sůl
kerblík
Vařené brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme, smícháme s ostatními ingrediencemi a tvoříme menší šišky, které vaříme v osolené vodě.
Polovinu špeku nakrájíme na jemné nudličky nebo kostičky, zlehka osmahneme na oleji, přidáme nakrájená jablka, karotku a řapíkatý celer, osmahneme, zastříkneme vínem, podusíme, zjemníme šlehačkou, podusíme, odstavíme a zjemníme máslem, dochutíme mletým pepřem, solí a sekaným kerblíkem.
Servírujeme s bramborovými šiškami – schupfnudeln, zdobíme proužky zbylého špeku
Ohodnoťte tento recept: