Moučníky a cukroví

Svítek s rozinkami, povidlovou omáčkou a mandlemi

Pro milovníky sladkého je nad slunce jasnější, že musí vyzkoušet tento pikantní dezert.

4 porce

8 vajec
100 g rozinek namočených v rumu
40 g čerstvého zázvoru
200 g vyšlehané smetany
mletý pepř
sůl
100 g másla

Povidlová omáčka

200 g švestkových povidel
1 dl červeného vína
1 lžička drceného hřebíčku
1 lžička mleté skořice
špetka šafránu
mletý pepř
špetka soli
40 g sekaných pražených mandlí

Do mísy rozklepneme vejce, jemně ochutíme mletým zázvorem, pepřem a solí, vmícháme rozinky a šlehačku.

Na pánvi rozpustíme máslo a z těsta pečeme silnější palačinky, které krájíme na širší pruhy a poléváme povidlovou omáčkou, sypeme nasucho opraženými mandlemi.

A jak připravíme povidlovou omáčku? Do kastrolu vlijeme červené víno, přidáme švestková povidla a veškeré koření a za průběžného míchání povaříme, až získáme konzistenci omáčky.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl