Luštěniny a obiloviny
Pohanková kaše s karamelizovanými hruškami, kokosem, ořechy a ovocema
4 porce
asi 500 ml mléka
50−80 g pohanky lámanky
špetka soli
1 lžíce třtinového cukru1 velká hruška
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce másla
mletá skořice
střik bílého vína
ořechy, kokos
čerstvé ovoce na ozdobu
Pohanku lámanku důkladně propláchneme horkou vodou. V hrnci zahřejeme mléko, osolíme, ocukrujeme, vmícháme pohanku a provaříme. Podle potřeby buď přilijeme mléko nebo naopak přidáme pohanku.
Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. V pánvi rozehřejeme cukr s máslem, vložíme hrušky, zastříkneme bílým vínem, ochutíme skořicí a krátce podusíme.
Na talíř servírujeme pohankovou kaši, navrch dekorujeme hruškami s karamelovou omáčkou a zdobíme oříšky a ovocem.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů