Jehněčí hřebínek s podzimní zeleninou a jehněčí klobáskou


6 porcí
jehněčí hřbet se šesti a více „hřebínky“
sůl
olej
Jehněčí hřbet osolíme a opečeme dozlatova na pánvi nejprve stranou s tukem dolů, poté obrátíme, opět opečeme a odstavíme, zakryjeme alobalem a necháme asi deset minut odležet. Podáváme se zeleninou.
podzimní zeleninová příloha
900 g mix zeleniny s jehněčí klobáskou
mrkve tří barev – žlutá, oranžová, fialová
červená a růžová řepa vařená
ve slupce uvařené brambory grenaile
1 jehněčí klobáska
1 salát little gem
olej
dresink
2 lžíce bílého balsamikového octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce hrubozrnné hořčice
snítka kerblíku
sůl
Na pánvi na oleji opečeme nejprve na tenké plátky nakrájenou mrkev, poté přidáme půlky brambůrek, nakrájené řepy a na tenká půlkolečka nakrájenou klobásku. Dopečeme, odstavíme a na závěr vložíme podélně nakrájený salátek.
Z ingrediencí na dresink vymícháme emulsi, kterou smícháme s připravenou zeleninou.
Ohodnoťte tento recept: