Maso

Segedínský guláš z divočáka

600 g kančího boku
1 cibule
2 lžíce sádla
1 lžíce na kostičky nakrájeného zázvoru
1 lžička mletého koriandru
1 lžíce mleté sladké papriky
½ lžičky mleté uzené papriky
4 kuličky jalovce
4 bobkové listy
1 l drůbežího nebo zeleninového vývaru
250 g kysaného zelí
250 ml smetany
snítka tymiánu a libečku
sůl

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a okořeníme koriandrem.

Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme dozlatova na sádle, přidáme zázvor, bobkový list a jalovec, zarestujeme, vmícháme maso a opět opečeme, vmícháme obě papriky, zarestujeme a zalijeme vývarem, lehce osolíme. Ještě vmícháme pokrájené kysané zelí, zaklopíme poklicí a dusíme doměkka. Na závěr vlijeme smetanu a dochutíme drhnutým tymiánem a nasekaným libečkem. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

příloha

bramborové knedlíčky s libečkem

Těsto na klasické bramborové knedlíky promícháme s nasekaným libečkem.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl