Tvarohové knedlíčky s borůvkovou smetanou a ořechovou drobenkou


Čas, kdy bude borůvčí ozdobeno krásnými sytě modrými kuličkami se blíží, můžete tedy vyzkoušet Filipovy knedlíčky.
4–6 porcí
250 g měkkého tučného tvarohu (v kostce)
1 vejce
240 g polohrubé mouky
3 lžíce oleje
špetka soli
Všechny ingredience na těsto dobře promícháme v hladké těsto, z něhož tvarujeme malé kuličky, které uvaříme v osolené vodě. Podáváme je s borůvkovou smetanou a ořechovou drobenkou.
Borůvková smetana
300 g zakysané smetany
cukr podle chuti
1 vanilkový lusk
300 g borůvek lesních nebo zahradních
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem, semínky vanilkového lusku a borůvkami.
Ořechová drobenka
60 g másla
40 g krystalového cukru
20 g vanilkového cukru
80 g polohrubé mouky
80 g jemně sekaných lískových ořechů
V míse změklé máslo prožmolíme pomocí prstů s krystalovým a vanilkovým cukrem, moukou a oříšky. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a při 170 °C pečeme dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: