Candát s křenovou omáčkou a cuketové špagety


6 porcí
várka na candáta
300 ml vody
300 ml bílého vína
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
1 stroužek česneku
citronová šťáva
snítka rozmarýnu a tymiánu
sůl600 g filetu z candáta
6 upečených čtverců z listového těsta (asi 10 x 10 cm)
V kastrolu přivedeme k varu uvedené ingredience, příkon stáhneme na minimum, vložíme porce candáta a necháme 4 minuty táhnout. Poté odstavíme a rybu vyjmeme.
cuketové špagety
1/2 menší cukety (20 cm)
1 lžíce oleje
1 lžíce slunečnicových semínek
sůl
Pomocí špagetové škrabky z cukety nastrouháme špagety, které spolu se slunečnicovými semínky zlehka opečeme na oleji a na závěr trochu osolíme.
křenová omáčka
1 lžíce strouhaného křenu
200 g zakysané smetany
1 jarní cibulka
snítka kopru
špetka soli
Křen vymícháme se smetanou, nakrájenou jarní cibulkou a nasekaným koprem, trochu osolíme.
Kompletace:
Čtverce z listového těsta rozkrojíme (jako housku), navršíme křenovou omáčku, rybu, špagety a přiklopíme druhou polovinou listového čtverce. Dozdobíme snítkou kopru.
Ohodnoťte tento recept: