Uzené kachní prso se salátem z červené řepy, se sušenými švestkami a lískovými ořechy

5 porcí

750 g kachního prsa
300 g červené řepy
25 ml olivového oleje
25 ml vinného octa
25 ml medu
100 g sušených švestek
50 g polníčku
20 g lískových ořechů
sůl

Kachní prso očistíme a nakrojíme na kůži. V pánvi či kastrolu rozpálíme piliny, vložíme cedník či pařáček, na něj položíme prso, zakryjeme alobalem, který dobře utěsníme, a vyudíme.

Po vyuzení opečeme prsa nasucho na pánvi dozlatova nejprve kůží dolů, obrátíme a dopečeme i z druhé stany. Následně necháme odležet. Maso nakrájíme na tenké plátky.

Omytou řepu ochutíme solí, přidáme olej a zabalíme do alobalu. Pečeme 60 minut při 160 °C.

Po vychladnutí řepu oloupeme, smícháme s nakrájenými sušenými švestkami, polníčkem a dresinkem připraveným z jablečného octa, olivového oleje a medu. Dochutíme solí.

Salát podáváme v pokojové teplotě. Můžeme smíchat s lískovými ořechy, nebo je nasekáme a posypeme navrch.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl