Maso
Hovězí svíčková s celerem, pečenou hlívou ústřičnou a lanýžovou majonézou


5 porcí
750 g hovězí svíčkové
40 ml oleje
2 žloutky
180 ml olivového oleje
25 ml lanýžového oleje
50 ml jablečného octa
400 g celeru
150 g hlívy ústřičné
10 g česneku
10 g rozmarýnu
mletý pepř
sůl
Hovězí svíčkovou očistíme a nakrájíme na požadované porce. Ochutíme solí, pepřem a pečeme na oleji z každé strany dle zájmu propečenosti. Maso vyjmeme a necháme odležet.
Majonézu vytvoříme šleháním lanýžového oleje do žloutků, ochutíme solí a jablečným octem.
Celer nakrájíme pomocí škrabky na tenké plátky, které spaříme v osolené vodě s jablečným octem.
Hlívu ústřičnou natrháme na větší kousky, orestujeme ji na oleji, přidáme nasekaný rozmarýn a plátky česneku. Dochutíme solí a přidáme spařený celer. Promícháme a servírujeme.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů