Maso

Hovězí svíčková s celerem, pečenou hlívou ústřičnou a lanýžovou majonézou

5 porcí

750 g hovězí svíčkové
40 ml oleje
2 žloutky
180 ml olivového oleje
25 ml lanýžového oleje
50 ml jablečného octa
400 g celeru
150 g hlívy ústřičné
10 g česneku
10 g rozmarýnu
mletý pepř
sůl

Hovězí svíčkovou očistíme a nakrájíme na požadované porce. Ochutíme solí, pepřem a pečeme na oleji z každé strany dle zájmu propečenosti. Maso vyjmeme a necháme odležet.

Majonézu vytvoříme šleháním lanýžového oleje do žloutků, ochutíme solí a jablečným octem.

Celer nakrájíme pomocí škrabky na tenké plátky, které spaříme v osolené vodě s jablečným octem.

Hlívu ústřičnou natrháme na větší kousky, orestujeme ji na oleji, přidáme nasekaný rozmarýn a plátky česneku. Dochutíme solí a přidáme spařený celer. Promícháme a servírujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl