Maso

Dušené špízy s vepřovou panenkou a zeleninou

Vaření nebo spíše dušení v páře je tím nejšetrnějším způsobem pro zachování živin v potravině. Jen na něj nejsme zvyklí. Ale všechno bude úplně jinak, když si předem promyslíme co? z čeho? a jak? uvařit, aby to pro naše zlatíčka bylo maximálně nejlepší a nejzdravější. Zelenina dušená v páře chutná báječně.

4 porce

600 g vepřové panenky
300 g karotky nebo baby karotky
300 g růžičkové kapusty
snítka bazalky
sůl
olivový olej
600 g brambor
máslo
petrželka

1. Z vepřové panenky nakrájíme tenké plátky, lehce je osolíme a na půl hodiny vložíme do marinády vymíchané z olivového oleje a najemno nasekané bazalky.

2. Karotku nakrájíme na krátké špalíčky, růžičkovou kapustu očistíme, větší kapustičky rozkrojíme napůl.

3. Na špízy napichujeme střídavě plátek masa, špalíček karotky, růžičkovou kapustu, lehce potřeme olivovým olejem a takto připravené špízy vaříme v páře s osolenou vodou 15-20 minut. Podáváme s ranými bramborami vařenými ve slupce a oloupanými, s plátkem másla, sypeme sekanou petrželkou (starší brambopry uvaříme v mírně osolené vodě s kmínem).

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl