Vepřové závitky s masovou nádivkou
Milovníci masa zajásají – maso totiž naplníme chutnou masovou nádivkou a jako přílohu budeme podávat grilovaná rajčátka a jarní cibulky s bazalkovým pestem a pažitkovým dipem.
8 porcí
8 plátků vepřové pečeně
500 g vepřového mletého masa z plece
hrst sekané petrželky
2 snítky tymiánu
2 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
2 žloutky
mletý pepř
sůl
olej na potření
Grilovaná zelenina
4 jarní cibulky
4 rajčata
olej
Pesto
2 stroužky česneku
2 hrsti slunečnicových semínek
1 svazek bazalky
panenský olivový olej
mletý pepř
sůl
Dip
200 g zakysané smetany
2 lžíce krájené pažitky
mletý pepř
sůl
Plátky vepřové prokrojíme, rozložíme, rozklepeme dotenka, opepříme a osolíme.
Mleté maso promícháme se sekanými bylinkami, paprikami, pepřem, solí a žloutky. Směs poklademe na rozklepané maso a zabalíme. Hotové závitky spíchneme párátkem a opeříme. Potřeme olejem, vložíme do grilu a opečeme ze všech stran. Podáváme s grilovanou zeleninou, bazalkovým pestem a pažitkovým dipem (viz níže).
Česnek, slunečnicová semínka lístky bazalky rozdrtíme v hmoždíři, opepříme, osolíme a rozmícháme s olejem.
Z rajčete seřízneme bubáka a špičku, jarní cibuli podélně rozřízneme a pokapeme olejem. Vložíme do grilu a pečeme. Po vyjmutí z grilu poklademe zeleninu připraveným pestem.
Pažitku nasekáme najemno a smícháme se zakysanou smetanou, opepříme a osolíme.
Ohodnoťte tento recept: