Hot dog s grilovanou krkovicí v medové hořčici
Jak hot dog na svět přišel? O zajímavé historii dnes známého párku vloženého do rozkrojeného rohlíku se dozvíte právě v dnešním dílu od kluků. Věřte, že se takto dobrůtka stane hitem vašich letních grilovacích party.
8 porcí
100 ml medové hořčice
1 svazek koriandru
6 lžic panenského olivového oleje
mletý pepř
sůl
1 kg krkovice bez kosti vcelku
2 červené cibule
8 velkých rohlíků na hot dog nebo malých baget
4 kyselé okurky
2 rajčata
medová hořčice
kečup
Z hořčice, sekaného koriandru, pepře, soli a oleje vymícháme marinádu, kterou dobře vmasírujeme do masa a necháme odležet alespoň dvě hodiny.
Krkovici vložíme do grilu a ze všech stran opečeme. Ztlumíme a pozvolna dopečeme.
Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme na grilu.
Rohlíky prokrojíme, otevřeme a ohřejeme na grilu. Poté potřeme vnitřek rohlíků hořčicí, poklademe plátky rajčat a kyselé okurky. Vložíme na tenké plátky krájené maso, přidáme opečenou cibuli a zastříkneme kečupem.
Ohodnoťte tento recept: