Ryby a mořské plody

Marinovaný pstruh s vlažným zeleninovým salátkem a hořčicovým dresinkem

4 porce

4 filety ze pstruha
sůl a cukr v poměru 3: 2 (např. 150 g soli a 100 g krupicového cukru)
2 lžíce směsi koření
(růžový pepř, fenykl, kardamom, koriandr, semínko kopru)
40 g másla na opečení
snítka oregana

Důkladně promícháme sůl s cukrem a čerstvě nadrceným kořením.

Pstruhy položíme kůží dolů a filety zasypeme uvedenou směsí tak, aby byla ryba zakrytá. Takto ji necháme 10−15 minut marinovat.

Poté směs setřeme a rybu opečeme na másle pouze kůží dolů. Při opékání přidáme snítku oregana pro ovonění. Máslem rybu při pečení přeléváme. Podáváme se salátem.

salátek

100 g fazolových lusků
100 g hráškových lusků
voda a sůl
4 malé ve slupce uvařené brambory
6 cherry rajčátek
1 jarní cibulka
lžíce oleje na opečení brambor a rajčátek

na podávání

srdíčka římského salátu a plátky ředkviček

Fazolové a hráškové lusky spaříme v osolené vodě. Ihned zchladíme ve vodě s ledem.

Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky, stejně tak rajčátka, cibulku nakrájíme na kolečka.

Brambory opečeme na oleji dozlatova, přidáme okapané fazolové a hráškové lusky a krátce opečeme.

V míse smícháme brambory s lusky, rajčátky, cibulkou a dresinkem.

dresink

ingredience v poměru 1: 1: 1: 1
med, citronová šťáva, hrubozrnná hořčice, slunečnicový olej
snítka oregana

Ingredience smícháme, až nakonec pozvolna přiléváme olej a vyšleháme dresink. Servírujeme kopeček salátku, navrch filet pstruha, dozdobíme srdíčky římského salátu a ředkvičkami.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl