Maso
Carpaccio z kladenské pečeně se zeleninovým salátem


4 porce
320 g tence nakrájené kladenské pečeně
zeleninový salát
1 zelená paprika
1 červená cibule
6 cherry rajčátek
2 lžíce oleje
střik vinného octa
snítka oregana
snítka bazalky
sůl
mletý pepřnakládané chilli papričky nakyselo
mini okurky (cornichon)
dresink
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce medu
1−2 lžičky vinného octa
špetka soli
8 malin
Papriku nakrájíme na tenké proužky, cibuli na tenké klínky, rajčátka napůl.
Vše opečeme na rozpáleném oleji zprudka a krátce spolu se snítkou oregana, osolíme, opepříme, na závěr vložíme lístky bazalky.
Hořčici vymícháme s medem, octem, solí, do dresinku rozmačkáme maliny.
Plátky kladenské pečeně úhledně rozložíme na talíř, potřeme marinádou a poklademe připravenou zeleninou, chilli papričkami a mini okurkami.
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů