Maso

Steak z pýchavky obrovské s nastavovanou kaší a rybízovou omáčkou

4 porce

600 g pýchavky obrovské
sůl
mletý pepř
olej na zakápnutí
olej opečení
50 g másla
1 stroužek česneku

omáčka

200 ml vinného octa červeného
1 šalotka
med
citron
sůl
100 g másla
snítka tymiánu
červený rybíz

nastavovaná kaše

1 lžíce sádla
1 šalotka
2 stroužky česneku
200 g vařených krup
100 ml mléka
sůl
mletý pepř
majoránka
300 g vařených brambor
60 g nastrouhaného zrajícího sýru

Z pýchavky nakrájíme asi dvoucentimetrové plátky, které osolíme, opepříme a pokapeme olejem.

Na oleji houbu opečeme dozlatova z obou stran. Ke konci opékání přidáme máslo, drhnutý tymián a rozmáčknutý stroužek česneku, šťávou plátky přeléváme.

Do kastrůlku vlijeme červený vinný ocet, přidáme šalotku, drhnutý tymián a svaříme, zredukujeme, ochutíme citronovou šťávou, medem, solí, na závěr zmírníme var, vešleháme máslo, vložíme rybíz a odstavíme.

V kastrolu rozehřejeme sádlo, na něm opečeme nadrobno nakrájenou šalotku s nasekaným česnekem, přidáme uvařené kroupy, opečeme, maličko zastříkneme octem, přidáme majoránku, mléko, osolíme. Vmícháme rozšťouchané brambory a nastrouhaný sýr.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl