Kuře sous-vide s šumavským houbovým ragú a bramborovými resty


kuřecí prsa
2 větší kuřecí prsa s kůží
mletý pepř
sůl
snítka šalvěje
30 g másla
olivový olej na opečení
200 g čerstvých hub
Kuřecí prsa osolíme a opepříme, na každé položíme pár lístků šalvěje a kousek másla. Takto každé prso zavakuujeme a dáme na jednu hodinu vařit do vodní lázně horké 65 °C.
Druhá varianta je připravené maso pevně zabalit do pečicího papíru, vložit do trouby a hodinu péct při 65 °C.
Když hotové kuře vyjmeme z obalu, opečeme je na troše olivového oleje, nejprve stranou kůže, poté obrátíme. Opečeme i čerstvé houby a podáváme s houbovým ragú a bramborovými resty.
houbové ragú
59 g špeku
1 cibule
2 stroužky česneku
30 g másla
200 g čerstvých hub
3 bobkové listy
špetku kmínu
mletý pepř
sůl
150 g 33 % smetany
150 g zakysané smetany
Špek nakrájíme na kostičky, stejně tak cibuli, česnek nasekáme, opečeme, přidáme máslo, nakrájené houby, bobkové listy, kmín, opět opečeme, zalijeme smetanou sladkou i zakysanou, osolíme a opepříme a omáčku zredukujeme.
bramborové resty
400 g brambor
2 lžíce bramborového škrobu
mletý pepř
sůl
olej na opečení
Brambory nastrouháme nahrubo, ochutíme solí a pepřem, zahustíme bramborovým škrobem. Pomocí lžíce tvarujeme do rozpáleného oleje placičky a opékáme z obou stran dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: