Zeleninová jídla
Koláček s bílým chřestem, jahodami a pomerančovým mascarpone


Chřest v neobvykle sladkém provedení s jahodami a mascarpone.
8 porcí
500 g listového těsta
hladká mouka na vyválení
1 žloutek
200 g jahod
200 g bílého chřestu
3 dl cukrové vody
snítka máty
250 g mascarpone
4 lžíce krystalového cukru
2 žloutky
2 lžíce medu
1 menší pomeranč
1 vanilkový lusk
moučkový cukr na posypání
máta na ozdobení
Očištěný bílý chřest nakrájíme na špalíčky a povaříme ho 2 minuty v cukrové vodě s mátou a odstavíme. Jahody očistíme a nakrájíme.
Listové těsto rozválíme na obdélník ½ cm vysoký a rozdělíme na osm stejných dílů, které potřeme žloutkem.
Na každou porci klademe kousky chřestu, jahody, pokryjme ochuceným mascarpone a v rozpálené troubě na 190 °C zapečeme dozlatova.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů