Špízy z mletého masa s koriandrem, chilli a zázvorem


Exotické špízy jsou další oblíbenou pochoutkou zahradních grilovacích party. Ani tentokrát nezapomínáme na čerstvoučký zeleninový salátek.
4–6 porcí
½ kg hovězího mletého masa
½ kg vepřového mletého masa (30 % tuku)
2 cibule
50 ml oleje
svazek koriandru
2 čerstvé chilli papričky
2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
3−4 lžíce ústřicové omáčky
1 vejce
sůl
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji dozlatova.
V míse důkladně smícháme mletá masa s připravenou cibulí, trochou oleje, sekaným koriandrem, chilli nakrájeným na malé kostičky, čerstvým zázvorem, ústřicovou omáčkou, vejcem, ochutíme solí a necháme chvíli odležet.
Směs rozdělíme na osm stejných kousků, z nichž vytvoříme silnější válečky, které napíchneme na špejle. Vložíme do grilu, jehož rošt jsme potřeli olejem nebo kouskem špeku, a pečeme ze všech stran. Podáváme se salátem a pečivem.
salát s dresinkem z rybí omáčky a majonézy
1 římský salát
2 stroužky česneku
šťáva z jednoho citronu
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce hnědého cukru
60 g majonézy
Z drceného česneku, citronové šťávy, rybí omáčky, hnědého cukru a majonézy vymícháme dresink, jímž pokapeme na tenké proužky nakrájené listy římského salátu.
Ohodnoťte tento recept: