Maso
Kuřecí křídla v čaji s chilli
Jak prostá je příprava Ondřejových „čajových křidélek“. Chutnají pikantně – sladko-kyselo-pálivě.
4 porce
1,2 kg kuřecích křidélek
80 g cukru
3 dl silného černého čaje
3 citrony
1 lžička mletého chilli
2 lžičky sušeného tymiánu
sůl
Křidélka v kloubu přesekneme, letku odsekneme a vložíme do mísy.
V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme čajem, vymačkáme citronovou šťávu, vmícháme chilli a tymián. Krátce svaříme a ještě teplé nalijeme na křídla a promícháme.
Na plech vyložený pečicím papírem křidélka vyrovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 25 minut. Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem, tentokrát dáváme tip na zelný salát se zázvorem.
Ohodnoťte tento recept:
42 hlasů