Klasická česká smaženka


Česká smaženka je oblíbenou pochoutkou, kterou mnozí rádi konzumují k svačině.
4 porce
4 vejce
4 lžíce strouhanky
mletý pepř
sůl
olej
4 plátky čerstvého chleba
8 lžic plnotučné hořčice
4 kyselé okurky
4 lžíce sterilovaných kapií
1 malá cibule
Plátky chleba potřeme z jedné strany hořčicí.
Vejce smažíme postupně po jednom kuse – tedy po jedné porci.
Vejce rozmícháme se špetkou soli a dvěma lžičkami strouhanky. Tuto směs nalijeme na pánev a z obou stran ji osmažíme, položíme na chléb a opět potřeme hořčicí, obložíme nakrájenou okurkou, kousky kapie a plátky cibule.
Máme dvě možnosti smažení vajec:
1) buď vejce rozprostřeme na pánev ve velikosti krajíce, z obou stran opečeme a pak položíme na chléb,
2) anebo vejce na pánvičku rozlijeme, připravíme omeletu, kterou po opečení z obou stran přeložíme na půl a položíme na chléb.
Ohodnoťte tento recept: