Luštěniny a obiloviny
Ovesná kaše s jablky
Lahodnou kaši můžete vařit každé ráno celé rodině. Můžete volit mezi pšeničnou, rýžovou, jáhlovou, vločkovou… Vždy je chutné doplnit kaše čerstvým i sušeným ovocem. Sušené ovoce doporučujeme předem namočit, stejně jako ovesné vločky.
4 porce
160 g ovesných vloček
3 dl vody
50 g másla
2 jablka
40 g cukru
hrst namočených rozinek
3 dl mléka
skořice na posypání
Ovesné vločky zalijeme vodou a necháme nasáknout.
V pánvi přepustíme 30 g másla a opečeme na něm jablka nakrájená na kostičky, přidáme rozinky, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, vmícháme vločky, mléko, provaříme 5−7 minut a dochutíme skořicí. Na talíři kaši poklademe tenkými plátky másla.
Ohodnoťte tento recept:
215 hlasů