Maso

Zeleninový eintopf s klobásou

Eintopf (čti ajntopf) je německý název pro jídlo z jednoho hrnce.

Ein Topf = v němčině jeden hrnec. Pokrm se tedy po celou dobu připravuje v jedné nádobě, což je nejen praktické z hlediska úklidu, ale především výsledná chuť, která se vytvoří vzájemným prostoupením vůní a chutí všech použitých ingrediencí, je nenapodobitelná a jinak těžko dosažitelná.

10−12 porcí

10−12 porcí

400 g vinné klobásy
200 g paprikové klobásy
200 g grilovací klobásy
olivový olej
¼ hlávky zelí
4 mrkve
2 řapíky řapíkatého celeru
1 cuketa
4 rajčata
2 l zeleninového vývaru nebo vody
mletý pepř
sůl
petrželová nať
podle chuti ementál na posypání

Klobásky nakrájíme na větší kousky a opečeme je na troše oleje, přidáme nakrájenou zeleninu, nejdříve zelí, mrkev a celer, zalijeme vývarem, přivedeme k varu.

Jakmile je zelenina téměř měkká, na závěr přidáme kolečka cukety a měsíčky rajčat, necháme zavařit, podle chuti opepříme, osolíme, na závěr vmícháme sekanou petrželovou nať, na talíři můžeme ještě posypat strouhaným sýrem.

Ohodnoťte tento recept: 

24 hlasů

Další recepty Celý díl