Moučníky a cukroví

Domácí omeleta z kysané smetany s ovocem

Famózní dezert připravený jako „minutka“. Dělá se bezprostředně před podáváním. Osvěžující sladká tečka za vynikajícím menu.

5−6 porcí

Omeleta

3 lžíce kysané smetany
3 vejce
1 lžíce polohrubé mouky
20 g kypřicího prášku
30 g krystalového cukru
30 g vanilkového cukru
máslo nebo olej na pečení
jahodový nebo brusinkový džem
50 g krystalového cukru na posypání

Ovocný salát

100 g ananasu z kompotu bez nálevu
100 g mandarinek z kompotu bez nálevu
1 kiwi
1 jablko
100 g hroznového vína
sušené brusinky a rozinky

Nejprve si připravíme ovocný salát. Ovoce nakrájíme na malé kostičky a smícháme se sušenými brusinkami a rozinkami.

Smetanu, vejce, mouku s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem zlehka promícháme a vlijeme na rozehřátou pánev (s kovovým nebo odnímatelným uchem) s máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 220 °C dorůžova.

Ještě teplou omeletu potřeme džemem, do střední třetiny poklademe ovocem, přeložíme, strany přeložíme a překlopíme na talíř.

Omeletu zasypeme krystalovým cukrem a rozpáleným železem vytvoříme přes omeletu mřížky – cukr krásně zkaramelizuje.

Podáváme se zakysanou smetanou a mandlovými plátky.

Ohodnoťte tento recept: 

73 hlasů

Další recepty Celý díl