Moučníky a cukroví

Flambované zázvorové hrušky

Pikantní dušené hrušky s jemně štiplavým zázvorem, vše dohromady flambované koňakem – skvělá kombinace hodící se k sýrům podávaným jako dezert.

4 porce

4 větší hrušky
1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
50 g másla
2−3 lžíce krupicového cukru
citrónová šťáva
koňak

Z hrušek odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky.

Na rozpuštěném másle hrušky opečeme, zastříkneme citrónovou šťávou, vmícháme zázvor, podusíme a oflambujeme – koňak nahřejeme v nádobce nad ohněm, zalijeme hrušky a zapálíme (nepracujeme pod digestoří!).

Vychlazené hrušky podáváme k sýrům.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl