Těstoviny

Miska asijských nudlí s tofu, klíčky a kešu ořechy

Na půdě české kuchyně je výlet do té asijské vítanou změnou. Základem je nákup asijských nudlí, v tomto receptu používáme ty žluté, pak hodně zeleniny, tofu, rybí a sójová omáčka. Vše seženete v marketech v oddělení zahraničních kuchyní, nebo v kamenných krámcích s asijským zbožím. Tam vám ochotně poradí.

6 porcí

200 g žlutých asijských nudlí
500 ml vývaru
100 ml rostlinného oleje
200 g tofu
40 g kešú ořechů
10 g zázvoru
100 g cibule
100 g mrkve
100 g pórku
100 g červené papriky
100 g brokolice
2 vejce
2 hrsti sójových klíčků
rybí omáčka
ústřicová omáčka
světlá sójová omáčka
1 svazek koriandru

Nejprve připravíme veškerou zeleninu a tofu na opékání. Brokolici nakrájíme na malé růžičky a ostatní zeleninu na dlouhé jemné nudličky.

Pánev wok rozpálíme a opražíme v ní nasucho kešu ořechy. Ořechy vyjmeme a přilijeme do pánve asi 50 ml oleje, rozpálíme a vhodíme na kostky nakrájené tofu. Osmažíme dozlatova a vyjmeme.

Přidáme zbytek oleje, opět rozpálíme a orestujeme zázvor, potom zeleninu. Zeleninu v pánvi odhrneme na jednu stranu. Do volné části pánve kápneme trochu oleje, vyklepneme vejce, zamícháme tak, aby se nám udělala malá omeletka, kterou vařečkou roztrháme.

Dále přidáme vařené nudle, tofu, ořechy a klíčky. Ochutíme omáčkami a sekaným koriandrem. Podáváme v misce s asijskými hůlkami.

Nudle zalijeme vařícím vývarem a přiklopíme poklicí. Po uvaření scedíme a ihned dál používáme.

Ohodnoťte tento recept: 

24 hlasů

Další recepty Celý díl