Moučníky a cukroví
Miska domácího hruškového kompotu se šafránem


Hruškový kompot by měl být velmi dobře vychlazený. Fascinující je vůně i chuť exotického koření ve spojení s bílým vínem, cukrem a citronem. Jak jednoduché, tak lahodné.
4 porce
4 tvrdší hrušky
100 g krupicového cukru
2 špetky šafránu
2 snítky máty
100 ml bílého vína
200 ml vody
4 hřebíčky
kousek celé skořice
1 citrón
V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme vínem a vodou.
Přivedeme k varu, přidáme koření a necháme alespoň pět minut vařit.
Hrušky oloupeme a nakrájíme na středně velké kusy. Vložíme do rozvaru a vaříme asi deset minut do poloměkka. Těsně před koncem varu přidáme na jemné nudličky nasekanou mátu. Necháme zchladnout, dochutíme citrónovou šťávou a podáváme v miskách.
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů