Moučníky a cukroví

Pudingový koláč

Hit sezóny - jednoduché a úžasné. Žmolenka upečená dokřupava se vám v ústech prolomí do báječného vanilkového pudingu a v kombinaci s borůvkovým žahourem je tento moučník dokonalou tečkou dnešního menu.

suroviny na 1 vyšší plech

těsto

600 g polohrubé mouky
250 g krupicového cukru
250 g másla
1 vejce

puding

1 l mléka
2 ks vanilkového pudingu
1 ks vanilkový cukr

Z mouky, cukru, vejce a změklého pokrájeného másla promneme mezi prsty drobenkové těsto.

Vanilkový prášek rozmícháme v troše mléka, zbytek mléka přivedeme k varu společně s cukrem, přilijeme rozmíchaný prášek a asi 2 minuty povaříme do zhoustnutí

Polovinu těsta vsypeme na plech vyloženým pečícím papírem.

Hotový teplý puding opatrně rozlijeme na těsto a zasypeme jej druhou polovinou těsta.

Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut dokud není těsto růžové.

žahour

suroviny na 6 porcí
300 g borůvek
50 g cukru
100 g smetany na šlehání

Borůvky prohřejeme s cukrem a necháme vychladit. Šlehačku vyšleháme a vmícháme ji do borůvek. Podáváme čtvereček koláče přelitý žahourem.

Ohodnoťte tento recept: 

74 hlasů

Další recepty Celý díl