Maso

Lahůdková huspenina

Cibulkou ozdobená, octem dochucená huspenina přijde vždy k chuti. My ji dnes doplníme ještě o vajíčko vařené natvrdo a výrazný hořčicový dresink. Základ tkví v dobrém vychucení vývaru!

2 vepřová kolena
3 vepřové nohy
1 cibule
1 mrkev
divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření)
voda
vinný ocet
mletý pepř
sůl
4 sterilované kyselé okurky
3 vařené mrkve

Dresink

plnotučná hořčice
bílé víno
slunečnicový olej
sůl
cukr

Na podávání

vejce vařená natvrdo
červená cibule
domácí chléb

Očištěná kolena a nožičky vaříme spolu se zeleninou a kořením v osolené vodě doměkka. Poté maso vyjeme a vývar přecedíme přes jemný cedník. Necháme vychladnout, svrchu stáhneme ztuhlý tuk a opět ohřejeme, aby byl vývar vlažný, ochutíme vinným octem, pepřem a solí.

Maso bez kůže vykostíme, nakrájíme najemno, vařenou mrkev a okurku nakrájíme na kostičky a vmícháme do vývaru, vše vlijeme do formy a v chladu necháme ztuhnout.

Podáváme s vařeným vejcem, hořčičnou zálivkou, jemně sekanou červenou cibulí a chlebem.

Další recepty Celý díl