Zázvorová nepečená kolečka
Zázvorová kolečka patří mezi vynikající a rychle připravené cukroví. Oplývají jemnou štiplavostí a exotickou chutí po kandovaném zázvoru. Pozor – ocení i mnozí muži, kteří jinak sladké nejedí!
Používáme kousky zázvoru kandovaného nebo sušeného, nikoliv mletého.
100 g perníku na strouhání
60 g másla
50 g moučkového cukru
50 g mletých ořechů
50 g kandovaného nebo sušeného zázvoru (celé kousky, ne mletý!)
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
na obalení 50 g mletých ořechů
Perník nastrouháme a zpracujeme s máslem, cukrem, ořechy, kandovaným a na jemné kousky nasekaným zázvorem, rumem a citrónovou šťávou v hladké těsto.
Vytvarujeme váleček, zabalíme do potravinářské folie nebo alobalu a uložíme do lednice.
Nejdříve druhý den krájíme kolečka, která obalujeme v mletých ořeších.
Zázvorová kolečka uchováme v lednici zakryté folií.
Ohodnoťte tento recept: