Tradiční kapr stokrát jinak – pro tentokrát schovaný ve směsi zeleninového základu.

4−6 porcí

600 g filetu kapra s kůží
50 ml rostlinného oleje
150 g mrkve
150 g celeru
150 g cibule
200 g brambor
5 listů bobkového listu
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
2 snítky tymiánu
4 lžíce rajského protlaku
mletý pepř
sůl

příloha – chléb

Filet nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na klínky, mrkev a celer na malé kostky.

Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninu, přidáme divoké koření, tymián, rajčatový protlak, zarestujeme, zalijeme vodou, vložíme brambory. Pět minut před dokončením vložíme kapří maso. Dochutíme solí a mletým pepřem. Podáváme s chlebem.

Další recepty Celý díl