Ryby a mořské plody
Rybí ragú


Tradiční kapr stokrát jinak – pro tentokrát schovaný ve směsi zeleninového základu.
4−6 porcí
600 g filetu kapra s kůží
50 ml rostlinného oleje
150 g mrkve
150 g celeru
150 g cibule
200 g brambor
5 listů bobkového listu
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
2 snítky tymiánu
4 lžíce rajského protlaku
mletý pepř
sůlpříloha – chléb
Filet nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na klínky, mrkev a celer na malé kostky.
Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninu, přidáme divoké koření, tymián, rajčatový protlak, zarestujeme, zalijeme vodou, vložíme brambory. Pět minut před dokončením vložíme kapří maso. Dochutíme solí a mletým pepřem. Podáváme s chlebem.
Ohodnoťte tento recept:
13 hlasů