Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Sandra Nováková — Lidé — Česká televize

herečka

narozena 15. dubna 1982

Už od útlého věku byla Sandra Nováková členkou Dismanova dětského rozhlasového sboru, přičemž své první filmové zkušenosti získala ve studentských snímcích Jezevec nosí pochybnosti a Shapirovy rukopisy, které režírovala, v rámci své tvorby na FAMU, Jasmina Braličová. Následovaly role v divácky oblíbených seriálech Správná šestka a Bylo nás pět, v nichž si zahrál i její o dva roky starší bratr Adam.

K seriálovým rolím poté ještě přibyly ty v celovečerních filmech, televizních inscenacích a pohádkách. Nejvíce hereckého prostoru, pomineme-li postavu Evičky Svobodové z již zmiňovaného seriálu Bylo nás pět, Sandra dostala v prázdninové road movie Pusinky, coby představitelka jedné z titulních rolí. Objevila se i v dramatu Protektor.

Ve volných chvílích, když se zrovna nevěnuje hraní, Sandra Nováková především ráda sportuje, tančí a zpívá. Úplně největším koníčkem jí však je móda a s ní spojené nákupy.

Výběrová filmografie

  • Tchyně a uzený (2010)
  • Kriminálka Staré město (2010)
  • Protektor (2009)
  • Veni, vidi, vici (2009)
  • Zakázaný člověk (2009)
  • Pusinky (2007)
  • Miláček (2002)
  • Deník šílené manželky (2001)
  • Kytice (2000)
  • Policejní pohádky strážmistra Zahrádky (2000)
  • Eliška má ráda divočinu (1999)
  • Manželská tonutí (1996)
  • Poslední přesun (1995)
  • Bylo nás pět (1994, seriál)
  • Správná šestka (1993, seriál)
  • Jezevec nosí pochybnosti (1992, studentský film)
  • Shapirovy rukopisy (1992, studentský film)

Odkazy

Fotografie