Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Andrea Culková — Lidé — Česká televize

dokumentaristka

Její filmy mají výrazné formální ztvárnění s důrazem na vizuální složku, humor a esejistický přístup. Její nejznámější film SUGAR BLUES (Cukr Blog) měl mezinárodní premiéru v Dánsku na festivalu CPH:DOX a dále se vysílal od Mexika po Koreu a to nejen v rámci na festivalů, ale i v klasické kinodistribuci (např. v Japonsku či Španělsku), v televizi či na internetu. V České republice byl film promítán zejména v rámci festivalu Jeden svět, kde ho zhlédlo tisíce lidí. Velký ohlas zaznamenal i její nedávný film Český žurnál – EXEKUCE, vysílaný v rámci festivalu Jeden svět a v České televizi.

Filmografie

  • Interní sdělení ve věci úřední (2005)
  • Život zabité žabě (2006)
  • Krásná praha olympijská (2007)
  • Lise Forell – bez hranic (2011)
  • Uzdravme Česko (2013)
  • Sugar Blues / Cukr Blog (2014)
  • H*ART ON (2016)
  • Český žurnál – Exekuce (2016)
  • Testosteron story (předpoklad 2018)

Odkazy

Fotografie