iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
12. 9. 2015
12:25 na ČT1

1 2 3 4 5

1 hlas
5643
zhlédnutí

Hobby naší doby

Ovocné keře — Indický běžec — Dekorace z knoflíků — Žampiony a hlíva — Žampionová pochoutka

25 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...
odkaz na video zhasnout pomoc zvukový popis

Hobby naší doby

  • 00:00:14 Příjemnou zářijovou sobotu,
    milí televizní přátelé.
  • 00:00:18 Prázdniny uběhly jako voda
    a doufejme,
  • 00:00:21 že ve zdraví a v dobré pohodě.
  • 00:00:24 Co nás dnes čeká?
  • 00:00:26 Dozvíme se, jak správně
    pěstovat žampiony.
  • 00:00:29 Setkáme se s chovatelem
    indického běžce.
  • 00:00:33 Jak správně zasadit ovocné
    keříky, nám řekne pan Bím.
  • 00:00:39 Připravíme si pochoutku
    ze žampionů.
  • 00:00:43 A můžeme začít.
  • 00:00:52 Následující příspěvek
    jsme točili už v létě,
  • 00:00:56 ale nejvhodnější doba
    pro sázení
  • 00:00:58 rybízy, angrešty a maliny
    je začátek října.
  • 00:01:06 Pane Bíme, já jsem si vás pozvala,
    abyste mi ukázal,
  • 00:01:11 jak správně sázet angrešty,
    rybízy a maliny.
  • 00:01:15 Já jsem už zasadila tolik rybízů,
    angreštů a malin
  • 00:01:20 a nikdy se mi to nepodařilo,
    aby to aspoň takhle kvetlo.
  • 00:01:26 -Jakou jsem udělala chybu?
    -Teď by to nemělo být.
  • 00:01:31 Je to nová výsada,
    připravené, vyhloubené jamky.
  • 00:01:35 Ještě to snížíme,
    aby korunka začala odspodu.
  • 00:01:42 Vidíte, to je ta chyba,
    kterou dělám,
  • 00:01:45 protože mně by to bylo líto.
  • 00:01:47 Použijeme PET flašku.
  • 00:01:49 Bude to chránit stromek,
    kdyby někdo sekal.
  • 00:01:55 Já půjdu takhle,
    aby to bylo vidět.
  • 00:01:58 -Já vám to podržím.
    -Teď nahrneme zeminu.
  • 00:02:04 A hned zalévat.
    A takhle hluboko?
  • 00:02:09 Tady u toho nevadí,
  • 00:02:11 protože je to roubovaný
    na meruzalce zlatý,
  • 00:02:15 takže tady to nevadí.
  • 00:02:17 U ovocných stromů musíme dodržovat,
    jak to bylo ve školkách.
  • 00:02:22 Ale tady ne.
  • 00:02:23 Tady to zakoření ještě víc,
    takže se vůbec nic neděje.
  • 00:02:28 -To je angrešt, co je stromkový?
    -To je stromkový.
  • 00:02:32 Keřových se moc nedělá,
    protože byly pichlavý.
  • 00:02:35 Letos se už dělají bez trnů,
    ale školkaři od toho odskočili.
  • 00:02:41 -Tyhle jsou lepší.
    -Ještě k tomu musíme dát kůlek.
  • 00:02:48 Teď je potřeba ještě to vyvázat
    do korunky
  • 00:02:53 a je důležité dělat osmičku.
  • 00:02:58 -To znamená co?
    -Takhle jako do osmičky.
  • 00:03:03 -Jo, tohleto!
    -Stromek má pak vůli se pohybovat.
  • 00:03:10 Kdybychom to stáhli napevno,
    tak je to stažený.
  • 00:03:13 -Takhle on má vůli se pohybovat.
    -Tak osmičku udělat.
  • 00:03:17 Je to připravený.
  • 00:03:20 Teď jsme u keřovitých rybízů,
    že jo, je to keřovitý?
  • 00:03:25 -Ano. ?Tak co mám udělat?
  • 00:03:28 Jáma aby byla větší,
    než je kořenový systém.
  • 00:03:32 U rybízů můžeme jít...
    Ještě podsypat.
  • 00:03:43 Rybíz keřový aby byl zasypaný
    5, 10 čísel.
  • 00:03:48 Je důležitý stejně stáhnout
    na nějakých...
  • 00:03:56 -Jé, už zase stříháte!
    -To jinak nejde.
  • 00:03:59 Je důležitý, aby rybízy
    nám v tuhle chvíli obrazily.
  • 00:04:04 Tady už byl skoro rybíz.
  • 00:04:06 Ne, ten 1. rok by neměl být,
    protože to stromek vysiluje.
  • 00:04:11 My potřebujeme, aby odtud se udělal
    bohatý keříček, 9, 12 větviček.
  • 00:04:20 -Mne bolí srdce.
    -Ne, až příští rok.
  • 00:04:24 Teď si ukážeme maliny.
  • 00:04:26 To nevadí, že je to u lesa,
    jako to vadí rybízům?
  • 00:04:32 Nebude to tolik vadit,
    protože maliní roste v lese.
  • 00:04:36 Sluníčko sem ráno taky půjde.
  • 00:04:39 Bude tady ale sucho,
    musí se hlídat zálivka.
  • 00:04:43 Tak to budu zalévat.
  • 00:04:45 Maliny se mohou zasadit hlouběji.
    Dávají se od sebe asi 25 cm.
  • 00:04:55 -Zase to kousek sestříhneme.
    -Zase stříhat, já se zblázním.
  • 00:05:00 -Bohužel to jinak nejde.
    -Na co je tady tahle bužírka?
  • 00:05:13 Tohle je drátěnka, ke které se
    potom, když jsou maliny narostlý,
  • 00:05:20 -tak se vyvazují.
    -Taková podpěra.
  • 00:05:28 -Tyto jsou remontantní, takže...
    -Co to znamená?
  • 00:05:32 To znamená, že kvetou celý rok.
    Začnou v červnu.
  • 00:05:37 Tyhle ne, ty budou plodit
    až na podzim.
  • 00:05:41 Příští rok, co vyrostou nové pruty,
    tak se zakracují asi o 1/3,
  • 00:05:45 nebo do toho živého,
  • 00:05:47 ty udělají první maliny v červnu,
    v červenci
  • 00:05:51 a pak se vyhodí a vyrostou nové.
    Ty budou plodit na podzim.
  • 00:05:57 To je bezvadný.
  • 00:05:59 Tady jsme zasadili maliny ty nový.
    Tady byste nám mohl ukázat,
  • 00:06:04 jak je to s těmi staršími.
    Ty jsme ustřihli, že jo?
  • 00:06:10 To je loňský letorost,
    který nám na podzim už zaplodil.
  • 00:06:15 Na jaře se o 1/3 zkrátí.
    Vidíte, jak letos začíná obrůstat.
  • 00:06:24 Tady začíná mít květy,
    tak bude v létě už plodit.
  • 00:06:28 -Tady mu už vyráží nový výhon.
    -Ten vyrostl z tohohle?
  • 00:06:34 Takhle to vždycky dělá.
    Takhle to začíná odnožovat.
  • 00:06:38 Ten do podzimu vyroste.
    Bude kvést na podzim.
  • 00:06:42 Tenhle starý, až bude odplozený,
    tak se u země ustřihne.
  • 00:06:47 -Zase ustřihne?
    -A tady zůstane tady ten.
  • 00:06:51 -Ten na podzim zkrátíme.
    -Ono se to pořád takhle mění.
  • 00:06:55 Furt se to mění.
    A 2x ročně to plodí.
  • 00:06:58 -Tak to je.
    -Teď už vím všechno o tom.
  • 00:07:01 -Jsem zvědavá, jak to dopadne.
    -Myslím, že dobře.
  • 00:07:11 Já jsem přijela za panem inženýrem
    Radkem Benešem.
  • 00:07:15 Vy máte v ruce, já nevím co?
    To je ten indický běžec?
  • 00:07:20 To je indický běžec, kachna,
  • 00:07:23 která se u nás proslavila
    právě sběrem slimáků.
  • 00:07:27 -Sběrem, že je žerou?
    -Ony je žerou.
  • 00:07:31 Ale není to jejich hlavní potrava.
  • 00:07:34 Najdou si je po zahradě,
    když běhají po zahradě,
  • 00:07:37 tak je vyhledávají jako pochoutku.
  • 00:07:40 Všechny slimáky, žížal,
    plže, brouky.
  • 00:07:43 Zahradu zbaví těchto škůdců.
  • 00:07:46 Může člověk chovat
    jen jednu kachnu?
  • 00:07:49 Ne, určitě ne,
    to si lidé právě myslí.
  • 00:07:52 Koupí si jednu kachnu na slimáky,
    ale kachna je hejnový zvíře,
  • 00:07:57 takže minimálně dvě, aby byly.
  • 00:07:59 Já jsem viděla, jak ony jdou.
    Ony jsou takový vznosný.
  • 00:08:03 Jako tučňáci, říkají lidé.
  • 00:08:05 Když je vidí poprvé,
    tak se smějí.
  • 00:08:08 Je to kachna, která pochází z Asie
    z plemene tučňákovitých kachen.
  • 00:08:13 Pak se dostaly do Anglie,
    do Německa, tam se šlechtily
  • 00:08:17 a vyšlechtily se do dnešní podoby
    indických běžců.
  • 00:08:21 Také se říká o běžcích,
    že nesedí na vejcích,
  • 00:08:24 tady mám důkaz, že sedí.
    Tady se začínají líhnout.
  • 00:08:28 Tady jsou ještě malinkatý.
  • 00:08:30 Tak se podívejte, jak vypadá
    jednodenní indický běžec.
  • 00:08:34 Vidíte, že máma je nervózní,
    tak jenom na chvilku.
  • 00:08:38 -Nevadí jim, že jsou ve tmě?
    -Ne, tam tma není, tam je průduch.
  • 00:08:43 Naopak kachna tam má klid
    a může vejce vysedět.
  • 00:08:47 Když vytvoříte dobré podmínky,
    tak mladé vysedí.
  • 00:08:50 Co mimo slimáků žerou?
  • 00:08:52 Je to jenom pochoutka,
    kterou si najdou.
  • 00:08:55 Kromě slimáků žerou směsi,
    které jsou určeny pro chov kachen.
  • 00:09:00 Já je krmím formou granulí,
    protože je to lepší.
  • 00:09:04 Je to jednodušší a je tam všechno.
    Vitamíny, minerály, co potřebují.
  • 00:09:09 To obyčejným šrotem nezajistíme.
  • 00:09:11 -Jaké je to maso?
    -Maso je vynikající a je krátké.
  • 00:09:15 -Vajec tak týdně?
    -Každý den jedno snese kachna.
  • 00:09:19 Jsou podobné jako slepičí,
    ale mají obrovskou výhodu,
  • 00:09:23 protože mají větší podíl žloutku
  • 00:09:26 a bílek je trošku vazší,
    oproti slepičím
  • 00:09:30 a vaření z toho je výborný.
    Knedlíky, bábovka.
  • 00:09:33 Když uděláte z indického běžce
    z vajec těsto, nebo bábovku,
  • 00:09:38 tak už nebudete chtít dělat jinou.
  • 00:09:41 -Já koukám, že jsou na zahradě,
    to lze? -Jistě.
  • 00:09:46 Když si je pořídíte na zahradu,
    tak je můžete nechat běhat volně.
  • 00:09:51 Proto si je lidé pořizují,
    aby sbíraly slimáky.
  • 00:09:55 Tak volně běhají.
  • 00:09:57 Hlavně když jsou rostliny
    už ve větším stádiu, když nehrozí,
  • 00:10:02 že je uštípnou, nebo zašlápnou.
  • 00:10:05 Ony jsou tyto kachny subtilnější,
    tak mezi tím pěkně proplují
  • 00:10:10 a zobáčky sbírají,
    a tak zbavují zahradu škůdců.
  • 00:10:13 Tohle se vyplatí
    a je to krásný.
  • 00:10:20 Máme sice babí léto,
    ale po ránu už je chladno.
  • 00:10:25 Proto tu mám dvě babské rady
    proti bolesti v krku.
  • 00:10:29 Tvaroh rozmačkejte vidličkou,
    rozložte na šátek nebo plenu,
  • 00:10:36 přiložte na krk a zavažte.
    Nechejte působit přes noc.
  • 00:10:41 Pomáhá prý i vepřové sádlo,
    které namažete na šátek,
  • 00:10:47 na něj nastrouháte trochu
    muškátového oříšku.
  • 00:10:52 Přiložíte na krk, zabalíte,
    a ráno je po bolesti.
  • 00:11:04 Od paní Libuše Hollósyové
    mám tento věneček.
  • 00:11:08 Ono se říká,
    že knoflíky přinášejí štěstí.
  • 00:11:14 -Ano. ?Že jo?
    Proto je asi sbírá Lucie Bílá.
  • 00:11:19 -Ta mě inspirovala.
    -Ta vás inspirovala? -Ano.
  • 00:11:23 Tak nám ukažte postup, kdyby
    si někdo chtěl věneček udělat.
  • 00:11:29 Támhle máte i velký věnec.
  • 00:11:34 Tohle je ze špuntů.
  • 00:11:37 Vaše rodina hodně pije,
    nebo to sbíráte?
  • 00:11:40 Moje rodina nepije,
    ale sbírám je.
  • 00:11:43 Pokud si chceme vyrobit věnec
    z knoflíků, který přináší štěstí,
  • 00:11:48 tak je to myšleno na vstupní
    dveře do bytu nebo domu.
  • 00:11:53 Budeme k tomu potřebovat
    polystyrenový korpus,
  • 00:11:56 který koupíme v hobby marketech,
    nebo ve výtvarných potřebách.
  • 00:12:01 Jako podkladovou látku
    něco neutrálního, třeba jutu.
  • 00:12:05 -Tady máte?
    -To jsem použila plátno.
  • 00:12:09 Měla by to být světlá barva,
    aby nepotlačovala barvu knoflíků.
  • 00:12:13 -Ty tmavé by na tom nebyly vidět.
    -Já sem si to tady připravila.
  • 00:12:18 Z juty si ustřihneme pruhy
    asi 7 cm široké.
  • 00:12:22 Začneme korpus obtáčet.
    Já to ukážu.
  • 00:12:29 -Je dobré to hodně utahovat.
    -A jak to začistíte?
  • 00:12:37 Konec si přilepíme tavící pistolí.
    Já už jsem to připravila.
  • 00:12:42 Naneseme trošku lepidla
    a přimáčkneme.
  • 00:12:50 Chviličku podržíme a máme základ
    pro naše tvoření.
  • 00:12:56 Tak jsme si to přilepily.
  • 00:12:58 Z jutového provázku si ustřihneme
    dostatečně dlouhý kus
  • 00:13:03 a připravíme si závěs.
  • 00:13:05 To je důležité udělat
    před lepením knoflíků.
  • 00:13:09 Pak by se nám to tam špatně dávalo
    a bylo by to vidět.
  • 00:13:13 Tohle je základ,
    který začneme zdobit knoflíky.
  • 00:13:20 Připravíme si knoflíky různých
    barev a velikostí.
  • 00:13:24 Naneseme kapku tavící pistole
    a začneme větším knoflíkem.
  • 00:13:31 Je důležité střídat větší
    a malé knoflíky,
  • 00:13:35 aby nevznikaly mezery.
    To je velice důležité.
  • 00:13:39 Také je důležité střídat barvy
  • 00:13:42 a podle toho, jak se nám to líbí,
    zdobíme.
  • 00:13:46 -Tak to je jednoduché.
    -Je to jednoduché.
  • 00:13:50 Je to velice příjemná
    relaxační činnost.
  • 00:13:54 Děláme to jenom takhle
    a tohle necháme být, jo?
  • 00:14:00 Ono to nevydává pěkný zvuk,
    když je to na dveřích,
  • 00:14:04 tak to zvláštně ruší.
    A tady knoflíčky být nemusí.
  • 00:14:10 To je opravdu moc hezký.
  • 00:14:13 Tímto způsobem si ozdobíme
    celý věnec.
  • 00:14:16 Zepředu, po boku a máme hotovo.
    Relax úžasný.
  • 00:14:22 -A ještě to vypadá dobře.
    -Jsou to krásné dárky.
  • 00:14:27 Já vám, paní Libuše, moc děkuji,
    ale sem se dá dát cokoliv?
  • 00:14:31 Dá se to přizdobit mašlemi,
    dají se tam zavěsit nějaké věci,
  • 00:14:36 ale dbát, aby to bylo přírodní
    a jedno nebo dvoubarevné,
  • 00:14:41 -aby se to netřískalo s knoflíky.
    -To vám děkuju.
  • 00:14:47 Diváci si to mohou udělat.
  • 00:14:49 ČT, Kavčí hory, 140 70, Praha 4,
    hobby@ceskatelevize.cz
  • 00:14:55 Manželé Pasekovi mají žampionárnu.
  • 00:14:58 Tyto žampiony a hlíva ústřičná
    je od vás.
  • 00:15:02 -Ano.
    -Krásný.
  • 00:15:04 Ale já bych chtěla
    kvůli divákům vědět,
  • 00:15:07 jak je možné pěstovat
    žampiony doma?
  • 00:15:11 Aby se ale urodilo.
  • 00:15:13 Já jsem si jednou koupila substrát
    a nějak se mi neurodilo.
  • 00:15:18 Co pro to udělat, abychom měli
    doma takhle krásné houby?
  • 00:15:23 Prvním krojem je zakoupení
    kvalitního substrátu.
  • 00:15:27 -Ten už se dnes nechá sehnat.
    -Jak poznám kvalitní substrát?
  • 00:15:32 Kvalitní substrát doporučujeme,
    aby byl hlavně čerstvý,
  • 00:15:36 aby nebyl dlouho někde na skladě.
  • 00:15:39 Nikdo neví, v jakých podmínkách
    je skladovaný.
  • 00:15:42 -Tam je datum?
    -Je tam určitě datum.
  • 00:15:45 Tyto substráty se mohou zakoupit
    určitě u nás.
  • 00:15:49 My máme to pravidlo,
    že pro ně jezdíme každých 14 dní.
  • 00:15:53 -Ne substrát starší.
    -Ale čerstvý.
  • 00:15:56 Co je k tomu potřeba?
  • 00:15:58 Ještě jednou to zopakujeme,
    i když tam je návod.
  • 00:16:01 Já na návody moc nejsem.
    Já to z toho nevyčtu.
  • 00:16:05 Když si substrát přineseme domů,
    tak najít vhodné podmínky.
  • 00:16:11 -To znamená?
    -Vhodné podmínky jsou,
  • 00:16:14 že na prorůstání podhoubí
    je potřeba teplejší prostředí,
  • 00:16:19 -tedy 25 stupňů, vlhčeji.
    -A co prostor, je to náročný?
  • 00:16:25 Na prostor to náročný není,
    je tam jeden rozdíl
  • 00:16:29 a to, že hlíva potřebuje světlo,
    ta poroste jen u světla
  • 00:16:34 -a žampiony rostou i ve tmě.
    -I ve sklepě je můžeme pěstovat.
  • 00:16:39 A jaká teplota musí být?
  • 00:16:42 Na růst plodnic je optimální
    teplota 15 až 18 stupňů.
  • 00:16:49 Já si to dovedu představit.
    Já to otevřu a teď to zaliju?
  • 00:16:55 Do hlívového substrátu
    se nijak nezasahuje.
  • 00:16:59 -Ten už je hotový na 3 vlny.
    -Jenom to otevřu?
  • 00:17:03 -Ten ani neotvíráte.
    -Neotvírám? -Neotvíráte.
  • 00:17:07 -Tak to je jednoduchý.
    -To je hodně jednoduchý.
  • 00:17:11 Nic se s tím nedělá.
  • 00:17:12 -A po jaké době hlíva se objeví?
    -První plodnice se objeví,
  • 00:17:17 záleží to na optimálních
    podmínkách.
  • 00:17:20 Když je správná teplota,
    tak asi 3 týdny až měsíc.
  • 00:17:23 Hodně to plodí?
  • 00:17:25 Může hodně,
    když jsou správné podmínky.
  • 00:17:28 -Vlhčit a správná teplota.
    -A jaké dělají lidé chyby?
  • 00:17:32 Nejčastější chyby při domácím
    pěstování je špatné zalévání.
  • 00:17:37 Konkrétně u žampionů
    se zalévat musí.
  • 00:17:41 Zalévá se vrchní vrstva rašeliny.
  • 00:17:44 Voda nesmí protékat skrz substrát,
    substrát by podehníval.
  • 00:17:49 -Jak? Kropíme nebo vlhčíme?
    -Většinou se to vlhčí velice jemně.
  • 00:17:55 Musíme dávat pozor,
    aby substrát neprotýkal.
  • 00:17:59 Potom je další věc.
    Když se zalije moc brzo,
  • 00:18:04 když jsou žampionky nasazený,
    tak se utopí úroda.
  • 00:18:08 Počkat, až jsou větší?
  • 00:18:10 Až trošku poporostou,
    až jsou ve velikosti hrášku.
  • 00:18:14 Když jsou hodně malinký,
    tak by je voda zničila.
  • 00:18:18 -Za jak dlouho se žampiony objeví?
    -U žampionů je pěstování pracnější,
  • 00:18:23 takže první úroda se očekává
    tak za měsíc a půl.
  • 00:18:27 Měsíc a půl?
    Aby člověk nezešílel a řekla si:
  • 00:18:31 "To jsem si zase koupila
    špatný substrát."
  • 00:18:34 Musí vydržet.
  • 00:18:35 Já myslím, že by to diváci
    mohli zkusit.
  • 00:18:44 Když už jsme si s paní Pasekovou
    povídaly o žampionech,
  • 00:18:48 tak jsem ji požádala o nějaký
    recept, který já neznám.
  • 00:18:52 A skutečně takový existuje.
    Jsou to marinované žampiony.
  • 00:18:57 -Ano, marinované žampiony.
    -Tak co k tomu potřebujeme?
  • 00:19:01 Hlavně budeme potřebovat
    čerstvé žampiony.
  • 00:19:05 Musí se loupat?
    -Nemusejí se loupat.
  • 00:19:08 Pokud jsou takhle čerstvý,
    jak je vidíte tady,
  • 00:19:12 od nás z pěstírny,
    tak je zbytečný je loupat.
  • 00:19:15 Je to zbytečný,
    naopak se zjistilo,
  • 00:19:18 že nejvíce aktivních a důležitých
    látek je pod slupičkou.
  • 00:19:23 -A mýt?
    -Nemýt, je to zbytečný.
  • 00:19:25 Stačí vzít papírovou utěrku
    a jenom otřít případné nečistoty.
  • 00:19:30 Když mýt, tak velice rychle,
    ale je to zbytečný.
  • 00:19:34 Takhle jenom.
  • 00:19:38 Na čtvrtky nakrájet.
  • 00:19:47 -Stačí.
    -Stačí, dobře.
  • 00:19:50 A teď co s tím?
  • 00:19:52 Teď si připravíme marinádu.
    Já bych ji umíchala vedle.
  • 00:20:00 Tady na to množství jogurtu
    bych dala 2 lžíce oleje.
  • 00:20:09 Ten není olivový,
    ten je normální.
  • 00:20:13 Já dávám olivový,
    může se dávat i normální.
  • 00:20:17 -Zamícháme a teď co do toho?
    -Přidáme trošku soli.
  • 00:20:21 Já dávám méně,
    každý musí podle chuti.
  • 00:20:25 Vždycky se to dá přisolit.
    Tohle je co?
  • 00:20:28 Tohle je bylinková směs
    ze zahrádky.
  • 00:20:31 -Ale co v tom je?
    -Tymián, bazalka, saturejka,
  • 00:20:35 oregano, šalvěj,
    co se urodí na zahrádce.
  • 00:20:39 Usušená směs.
  • 00:20:42 -Takhle to promnout.
    -Přesně tak.
  • 00:20:49 -Tohle je co?
    -To je grilovací koření.
  • 00:20:53 -Kolik toho? -Půlku?
    -Taková lžíce.
  • 00:21:02 Teď to zamícháme
    a v tom ty žampiony marinujeme.
  • 00:21:08 Jak dlouho se marinují?
  • 00:21:10 Marinovat se mohou těsně
    před úpravou,
  • 00:21:14 ale mám vyzkoušeno i přes noc.
  • 00:21:16 Čím déle tam jsou,
    tím jsou lepší.
  • 00:21:19 Jogurt způsobí to,
    že houbičky nejsou tak mastný.
  • 00:21:24 Kdyby se nakládaly jen do oleje,
    tak všechen olej do sebe vsáknou.
  • 00:21:29 Ono je to potom moc mastný.
    Dáme to na žampiony.
  • 00:21:34 Aby to diváci viděli,
    tak takhle.
  • 00:21:38 Já bych to ukázala.
  • 00:21:41 Tak, takhle to vypadá,
    namarinovaný za 2 až 3 hodiny.
  • 00:21:46 Ono to všechno do sebe absorbovalo.
    Myslíte, že bychom mohly?
  • 00:21:51 -Zkusíme.
    -To jsem nikdy nechutnala.
  • 00:22:06 Já si myslím, že už to bude.
    Už je to pěkně opečený.
  • 00:22:11 Já to dělám za vás,
    abych se to naučila.
  • 00:22:16 -Co myslíte?
    -Já bych to zkusila.
  • 00:22:21 Aby to bylo dobrý, víte?
  • 00:22:23 Podle toho, jak to tady voní,
    tak je to dobrý.
  • 00:22:28 Tak je to dobrý.
    Já bych to dala na talíř.
  • 00:22:37 Voní to, kdyby to tak mohli
    diváci s námi prožít.
  • 00:22:51 Vy znáte tu chuť,
  • 00:22:53 ale já musím divákům říct,
    jestli si to mají udělat?
  • 00:23:04 Já se pořád opakuju,
    ale je to dobrý.
  • 00:23:32 Teď se podíváme na vyluštění
    soutěžní otázky z minulého pořadu.
  • 00:23:37 Otázka zněla:
  • 00:23:56 Správná odpověď.
  • 00:24:00 Jméno výherce:
  • 00:24:09 Už je tu soutěž nová
    a současně nová cena,
  • 00:24:13 která čeká na dnešního výherce.
  • 00:24:15 Jsou to publikace z knižní edice
    České televize.
  • 00:24:20 Nová soutěžní otázka:
  • 00:24:38 Do týdne pošlete odpověď.
  • 00:24:57 Náš pořad je u konce.
  • 00:24:59 Za týden se těší na setkání s vámi
    vaše Jiřina.
  • 00:25:03 Titulky: Méhešová Iva,
    ČT 2015

Související