Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

13. 5. 2015

Déčko obhajuje světového „Oscara“ za televizní kampaň. Zlato z evropských cen již má.

Dětský kanál ČT :D obhajuje zisk „Oscara“ z nejprestižnější světové profesní soutěže Promax BDA Global Excellence Awards. V mezinárodním klání v oblasti televizní promotion a grafiky tentokráte uspělo originální propojení marketingové podpory loňské prázdninové soutěže Zachraňte duhu. Již v březnu získala Česká televize v evropské odnoži těchto cen zlato za kampaň podporující webovou platformu soutěže.

Stejně jako loni, kdy ČT :D uspělo na Promax BDA Global Excellence Awards v kategorie On-air llustration za krátké klipy ukončující večer program pro děti, tak i v druhém roce svého vysílání má Déčko v této světové soutěži želízko v ohni. Nominace soutěže Zachraňte duhu v kategorii Children’s program campaign using multiple media je dalším oceněním pro tento ojedinělý multimediální projekt, do kterého se aktivně zapojilo více než čtyřicet tisíc malých diváků. Hra na bázi geocachingu, založená na fiktivním příběhu o zlém Černobílovi kradoucím z Déčka barvy, podpořila zájem dětí o kulturně či historicky významné lokality v České republice a o přírodu.

„Je fantastické, kolik rodin se loni v létě zapojilo do soutěže Zachraňte duhu. Jsme samozřejmě hrdí na ocenění, která tento projekt získává na mezinárodním poli, ještě o něco větší radostí je ale vidět, že se nám díky úzké spolupráci s týmem Nových médií i celého ČT :D podařilo zvednout děti ze židlí a celé prázdniny je bavit při pátrání po zloduchovi Černobílovi,” říká ředitelka marketingu České televize Denisa Kollárová. Výsledky Promax BDA Promotion, Marketing and Design Global Excellence Awards 2015, které se letos konají v americkém městě Los Angeles, budou známy 11. června.

Divácký úspěch soutěže Zachraňte duhu dokazuje i skutečnost, že se postava Černobíla, která byla původně vytvořena jen pro potřeby projektu, etablovala na televizní obrazovce nastálo. V pořadu s názvem Černobílo vystupuje tento zloduch v roli glosátora a svou svéráznou, černobílou optikou komentuje pořady na Déčku, ale i aktuální dění ve světě. Černobílo vysílá ČT :D každou neděli od 19:57, tedy v čase, kdy dětský program přechází do vysílání ČT art. Pořad je k dispozici také na webových stránkách: http://decko.ceskatelevize.cz/cernobilo.

Tiskové oddělení České televize

Přílohy

Duhové schránky (383 kB)

Černobíl (43 kB)

Další zprávy

18. 5. 2018Století skauti ožívají na Kavčích horách
25. 3. 2018Pro slepičí kvoč a Jarní úklid. Hry, které vysvětlí velikonoční zvyky na webu Déčka
25. 3. 2018Pro slepičí kvoč a Jarní úklid. Hry, které vysvětlí velikonoční zvyky na webu Déčka
26. 1. 2018Prezidentský duel České televize: nejsledovanější debata posledních dvaceti let
26. 1. 2018Zimní olympiáda dětí a mládeže poprvé živě. Česká televize nabídne 33 hodin přímých přenosů a záznamů
4. 9. 2017Talk show s TGM, dvojitý Ridi i rozdvojená Albína. Déčko otevírá pátou sezónu patnáctkou původních premiér
28. 6. 2017Emanuele Ridi a jeho syn učí na Déčku děti italsky
22. 6. 2017Je potřeba probudit Déčko! Česká televize spouští novou prázdninovou soutěž nejen pro děti.
14. 6. 2017Pavel Šporcl naučí děti poznat Carmen i Vltavu
2. 6. 2017Píp a letadélko. Ve Zlíně bude vyhlášen vítěz Ceny ČT :D

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)