Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

22. 1. 2015

Na obrazovku se vrací AZ-kvíz Junior. Děti mohou prokázat své znalosti každou neděli na Déčku.

Nové díly populární vědomostní zábavné soutěže AZ-kvíz Junior čekají na děti od 8. února, každou neděli před polednem, na Déčku. Pořad, kterým bude provázet známý moderátor Honza Adámek, vzniká po bezmála deseti letech opět v brněnském studiu České televize.

„Po loňském odvysílání repríz AZ-kvízu Junior nás mile překvapil zájem dětských diváků a jejich reakce, a proto jsme se rozhodli k pořadu vrátit a připravili jeho novou podobu,“ říká vedoucí dramaturgyně brněnského studia ČT Svatava Šenková.

V AZ-kvízu Junior budou soutěžit holky a kluci z 5. – 7. tříd základních škol a z prim a sekund osmiletých gymnázií. „Primárně ale určitě nechceme suplovat školu, snažíme se o to, aby vznikl pořad, který bude děti jak při natáčení ve studiu, tak doma u obrazovek hlavně bavit,“ doplňuje Svatava Šenková. Otázky proto budou směřovat spíše ke všeobecnému rozhledu, nežli školnímu učivu. Soutěžící prokážou svoje znalosti třeba v oblasti literatury, filmu, historie, zeměpisu, hudby a mnoha dalších oborů. V každém ze dvou základních dílů se vždy objeví čtyři noví soutěžící, z nichž ti nejlepší postoupí do superfinálového dílu a v cenomatu pak budou usilovat o věcné ceny. Zatímco vítězství v základním kole umožní hrát o knihy a nejrůznější hry, vítěz superfinále může vyhrát například tablet, mobil a další atraktivní ceny.

Moderátor AZ-kvízu Junior Honza Adámek, kterého diváci Déčka důvěrně znají ze Záhad Toma Wizarda, k natáčení nových dílů AZ Kvízu junior říká: „Práce ve studiu je pro mě novou výzvou a jsem za ni moc rád. Navíc soutěžící jsou skvělí, překvapilo mě, jak dokážou pod časovým tlakem a před kamerami reagovat a vše zvládnout, smekám před nimi.“

Soutěžící musí prokázat nejen vědomosti, ale i schopnost volit správnou taktiku a pohotově se rozhodovat, které políčko s otázkou zvolit tak, aby správnými odpověďmi propojili tři strany soutěžního trojúhelníku. Moderátor pořadu přiznává, že sám příliš soutěživý není. „Ono je kolikrát přínosnější prohrát, uznat chybu a poučit se pro příště. To člověka mnohdy posune dál než samotná touha po vítězství,“ dodává Honza Adámek.

Součástí pořadu je i pravidelná divácká soutěžní otázka na celý měsíc. Děti na ni mohou odpovídat prostřednictvím webového formuláře na: www.decko.cz/az-kviz-junior. Tři vylosovaní výherci získají věcnou cenu, například  deskovou hru AZ-kvíz Junior. Režisérem AZ-kvízu Junior je, stejně jako v případě „dospělé“ verze, Ladislav Cmíral.

AZ-kvíz Junior vysílá ČT:D od 8. 2. 2015, vždy v neděli v 11:35.

Přílohy

AZ-kvíz Junior_moderátor Honza Adámek (559 kB)

Další zprávy

18. 5. 2018Století skauti ožívají na Kavčích horách
25. 3. 2018Pro slepičí kvoč a Jarní úklid. Hry, které vysvětlí velikonoční zvyky na webu Déčka
25. 3. 2018Pro slepičí kvoč a Jarní úklid. Hry, které vysvětlí velikonoční zvyky na webu Déčka
26. 1. 2018Prezidentský duel České televize: nejsledovanější debata posledních dvaceti let
26. 1. 2018Zimní olympiáda dětí a mládeže poprvé živě. Česká televize nabídne 33 hodin přímých přenosů a záznamů
4. 9. 2017Talk show s TGM, dvojitý Ridi i rozdvojená Albína. Déčko otevírá pátou sezónu patnáctkou původních premiér
28. 6. 2017Emanuele Ridi a jeho syn učí na Déčku děti italsky
22. 6. 2017Je potřeba probudit Déčko! Česká televize spouští novou prázdninovou soutěž nejen pro děti.
14. 6. 2017Pavel Šporcl naučí děti poznat Carmen i Vltavu
2. 6. 2017Píp a letadélko. Ve Zlíně bude vyhlášen vítěz Ceny ČT :D

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)