Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

13. 6. 2014

Ovečky z Déčka slaví světové zlato

Grafika dětského kanálu ČT :D slaví světový úspěch. České designérské studio Loom on the moon a grafický tým dětského kanálu si ze soutěže Promax v New Yorku odváží zlaté ocenění. V kategorii On-air illustration za večerní znělku ukončující dětský program.

Zlato v nejuznávanější profesní soutěži v oblasti kreativity v médiích získalo Déčko v kategorii On-air illustration za identy ukončující večerní program, ve kterých účinkují ovečky upletené z duhové vlny. První místo si odváží studio Loom on the Moon společně s grafiky dětského programu ČT :D. Autory konceptu jsou výtvarníci studia Daniel Špaček a Martin Hejl. Na základě jejich výtvarného konceptu pak vznikla přímo v České televizi série identifikačních znělek. Nejedná se přitom o první ocenění grafické výbavy dětského kanálu. Letos koncem března získalo Déčko stříbro v kategorii Nejlepší on-air identová kampaň vyrobená in-house na evropských cenách Promax udělovaných v Londýně. 

„Když práci celého týmu Déčka ocenila evropská porota, už to byla obrovská výhra, v konkurenci desítek dalších skvělých prací. Světové zlato z Promaxu je nejvyšší metou, které je možné v naší části televizní práce dosáhnout. Velký dík tedy patří nejen výtvarníkovi Danovi Špačkovi, autorovi hudby Déčka Tadeáši Věrčákovi, ale také internímu týmu grafiky a selfpromotion České televize. Bez nich by se duhové ovečky nemohly každý večer loučit s diváky Déčka. Dvouminutová závěrečná znělka stanice je po necelém roce vysílání již téměř kultovní chvilkou a těší nás, že jej oceňují nejen děti a jejich rodiče v ČR, ale i špičky oboru televizní grafiky a selfpromotion v Evropě i ve světě,“ hodnotí vedoucí self promotion a grafiky České televize Denisa Kollárová.

V soutěži uspělo rovněž české studio Oficina, které se mimo jiné podílelo na grafice kanálu ČT art.

Vítěznou znělku je možné zhlédnout zde.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

ovečky z Déčka (116 kB)

Další zprávy

12. 6. 2015Déčko sbírá Oscary. Multimediální soutěž Zachraňte duhu získala zlato na světovém Promaxu.
27. 5. 2015Večerníček ve Zlíně otevře své kino. Výběr festivalových animáků bude i na webu Déčka.
13. 5. 2015Déčko obhajuje světového „Oscara“ za televizní kampaň. Zlato z evropských cen již má.
14. 4. 2015Velká výstava, Krakonoš v HD, nové večerníčky i projekce po celé republice. Večerníček je na obrazovce 50 let.
5. 3. 2015Večerníček má novou galerii. Provází v ní Miroslav Táborský.
3. 3. 2015Ostravský víkend ve znamení knih
22. 1. 2015Na obrazovku se vrací AZ-kvíz Junior. Děti mohou prokázat své znalosti každou neděli na Déčku.
17. 12. 2014Česká televize odvysílá unikátní historické večerníčky. V digitalizované podobě.
1. 12. 2014Adventní kalendář pro celou rodinu. I spolužáky.
21. 11. 2014Studentské animace Ezopových bajek v podání Tomáše Töpfera ozdobí advent na Déčku

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)