Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

17. 12. 2013

První Vánoce na Déčku se Špačkovými v síti času

Déčko oslaví své první Vánoce osmi hodinovými díly českého seriálu Špačkovi v síti času. V hlavních rolích fantastického příběhu o návratech v čase se představí Klára Issová, Pavel Liška, Simona Stašová, Miroslav Táborský, Tomáš Hanák nebo Vladimír Javorský. Speciální vydání seriálu bude Déčko vysílat od 23. prosince každý den od pondělí do pátku.

(Fotografie a další tiskové materiály k seriálu naleznete zde: ftp://www.ceskatelevize.cz/Fotoservis/Spackovi_v_siti_casu/)

Vrátit se v čase a přitom napravit osudy svých rodičů. To se rozhodl udělat malý Matěj Špaček, když potkal kouzelnou holčičku Klementinku, která ho tajně propašovala do Registru času. V registru se spravuje veškerý čas lidí na zemi a je možné se díky němu vracet do minulosti.

„Návrat v čase ale není jednoduchý. Ukáže se, že změnit jen jeden okamžik v naší minulosti a všechno ostatní nechat při starém nejde. Jak poznal Matěj Špaček, změnou se spustí řetězec událostí, které změní i to, co jsme nechtěli,“ říká výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha.

Díky návratům v čase se mění životy rodičů Matěje. V seriálu je ztvárňují Klára Issová a Pavel Liška. „Pavel Liška se dokázal předvést jako ušlápnutý úředník, úspěšný pilot i nevycválaný puberťák. Nikoho asi nepřekvapím názorem, že nejlepší byl právě jako puberťák,“ říká Karel Smyczek, jeden z režisérů seriálu. „Půvabné bylo pozorovat i proměny Klárky Iss­ové v rolích zdeptané recepční, trémistky i podmanivé a úspěšné zpěvačky,“ dodává.

„Seriál navazuje na tradici dětských seriálů v duchu Miloše Macourka a Václava Vorlíčka. Má úžasnou poetiku, vtip i nadčasové sdělení. Seriál je pro mne ozdobou programu Déčka a jsem rád, že ho dětem pustíme celý právě na první Vánoce dětské stanice,“ hodnotí Petr Koliha.

Výjimečně herecky obsazené jsou i další postavy. Tatínka Klementinky ztvárnil Tomáš Hanák, proradnou podnikatelku Simona Stašová, neúspěšného kouzelníka Miroslav Táborský, ctižádostivého úředníka Vladimír Javorský a ducha Alberta Einsteina pak Pavel Zedníček. Autorkou příběhu je Lucie Konášová a vedle Karla Smyczka je režisérem také Martin Dolenský.

Seriál Špačkovi v síti času bude Déčko vysílat od 23. prosince každý den v 10 hodin. Celkem osm hodinových dílů uvidí malí i velcí diváci od pondělí do pátku až do 1. ledna. V této podobě jde o premiéru seriálu. V kratších dílech jej děti mohly vidět už v zahajovacím období Déčka.

Vedle Špačkových v síti času pustí Déčko dětem na Vánoce i jeden ze seriálů z dob jejich rodičů právě z dílny režiséra Václava Vorlíčka a scenáristy Miloše Macourka. Každý všední den v půl páté bude ve vysílání seriál Křeček v noční košili, v němž si Kája Berka vyzkouší, jaké to je, obléknout si noční košili po trochu zvláštním pradědečkovi.

Mimořádnou hru k seriálu s Pavlem Liškou a Klárou Issovou naleznete zde: http://decko.ceskatelevize.cz/hry.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí

Další zprávy

1. 10. 2014Děti stále více využívají vlastní televizní zpravodajství
18. 9. 2014Česká tvorba pro děti má velkou šanci uspět i ve světě
10. 9. 2014Děti Déčku
1. 9. 2014První rok Déčka oživil v Česku původní dětskou tvorbu
19. 8. 2014Česká televize dodá barvu všem příběhům o Křemílkovi a Vochomůrkovi
14. 8. 2014Tisíce dětí v České republice objevují památky a bojují proti černobílému Večerníčku
7. 8. 2014Déčko už sleduje téměř každé čtvrté dítě
30. 6. 2014Černobíl krade z Déčka barvy. O prázdninách tak uvede černobílé seriály i Večerníček.
26. 6. 2014Česká televize spouští unikátní soutěž. Propojí pirátské vysílání, web, přírodu, památky i skauty a skautky.
13. 6. 2014Ovečky z Déčka slaví světové zlato

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)