Patrick Dempsey jako prorok Jeremiáš a Klaus Maria Brandauer jako král Nabuchodonozor ve filmovém zpracování Bible.
Dále hrají: O. Reed, L. Varelaová, V. Regan, M. Cronin, S. Bunce, A. Occhipinti a další. Scénář a režie Harry Winer.

Filmová epopej Biblické příběhy pokračuje zpracováním životních osudů proroka Jeremiáše, který předpověděl pád a zboření Jeruzaléma babylonskými vojsky.

Prorok Jeremiáš byl synem kněze a měl tedy svou životní dráhu předurčenu. Už v dětství ho ale navštívil Bůh, aby ho osvítil a sdělil mu, že se stane jeho prorokem. V dospělosti Jeremiáš opouští svou rodinu a Juditu, ženu, kterou miluje, aby v Jeruzalémě oznámil Boží vzkaz. Je to varování, že Boží město zničí Babyloňané, pokud se jeho obyvatelé nevrátí k božím příkazům a víře. Ale v Jeruzalémě ho pokládají za zrádce a nikdo mu nevěří, nejmíň panovník. Jeremiáš však přes všechen odpor pokračuje ve svém poslání. Nakonec Babyloňané skutečně napadnou zemi a zničí Jeruzalém. Jeremiášovo proroctví se tak naplní. Babyloňané mu pak darují svobodu, protože předpověděl jejich triumf.

Jeremiáš je další příběh z cyklu, který v široké mezinárodní koprodukci, jíž se účastnila i Česká televize, monumentálním způsobem zpracoval biblické dějiny. Titulní roli ztělesnil Patrick Dempsey, českému diváku známý ze seriálu Chirurgové.

Napište nám