Osudová romance mezi námořním důstojníkem a vietnamskou dívkou se odehrává ve francouzské kolonii třicátých let.
Režie: Régis Wargnier. Scénář: Erik Orsenna, Louis Gardel, Catherine Cohen, Régis Wargnier. Hrají: Catherine Deneuve, Vincent Perez, Linh-Dan Pham, Jean Yanne a další.
Indočína

Na grandiózním projektu filmu Indočína pracoval režisér Régis Wargnier několik let. Příběh velké osudové lásky, která se stala legendou ještě za života obou milenců, se odehrává v Indočíně třicátých let, v době, kdy byl Vietnam francouzskou kolonií. Hlavním artiklem okupované země se stal kaučuk, a Francouzi vlastnili velké plantáže, na kterých zaměstnávali domorodce. Eliane se narodila v Indočíně a vedení plantáží svého otce převzala postupně plně do svých rukou. Sebevědomá, energická žena, však žije sama, pouze se svou adoptivní dcerou, domorodou princeznou, jejíž rodiče zahynuli. Vášeň a láska, kterou Eliane náhle pocítí k mladému francouzskému důstojníkovi, ji začíná pohlcovat. V životě takovýchto žen však láska jen zřídka dochází naplnění. Jean-Baptiste, pro kterého je Eliane ochotna všeho se vzdát, se zamiluje právě do její šestnáctileté dcery a tento "nerovný" pár se snaží uprchnout před nepřízní osudu.

Strhující příběh filmu, zasazený do překrásných exotických přírodních scenérií za účasti velkých hvězd, jakými jsou Catherine Deneuveová a Vincent Perez (Cyrano z Bergeracu), s hudbou Patricka Doylea (autor hudby k filmu Kennetha Branagha Jindřich V.) činí z Indočíny velkolepou podívanou.

Napište nám