Úsměvná hudební pohádka o kuchtičce Majolence, zamilované do prince Aleše…
Režie: Pavel Brabec. Scénář: Pavel Šrut. Hrají: Monika Foris Kvasničková, Karel Greif, Eliška Balzerová, Jaroslava Kretschmerová a další.

Máte rádi pohádky plné půvabných písniček, rádi se zasmějete a chcete se dozvědět, komu vlastně straší ve věži? Tak právě pro vás jsme připravili dnešní Pohádku pro pamětníky.

Poněkud bláznivou hudební pohádku, kde se skutečnost prolíná s pohádkovým světem, natočil v roce 1988 režisér P. Brabec podle scénáře P. Šruta, od jehož narození brzy uplyne 80 let. Ten je zároveň autorem textů písniček k nimž hudbu složil Z. Merta.

Kastelánská rodina Králových (E. Blazerová a O. Vízner) má své identické protějšky v rodině krále Řehoře, jenž vládl na hradě Perchtíně před 300 lety. Tuto skutečnost odhalí ve staré kronice děda Král (R. Vrchota). Nikdo mu ale nevěří. Ale to jen do chvíle, než se začnou dít na hradě, kde právě probíhá rekonstrukce, podivné věci. Po třistaletém spánku se probudí čarodějnice Perchta (J. Kretschmerová) a kuchtička Majolenka (M. Kvasničková), a obě se zamilují do syna Králových Aleše (K. Greif)...

Napište nám