Maso

Hovězí Carpaccio Andrea Accordi

Mistr řezník František Kšána nám představil Carpaccio trochu jinak.

Na 2 porce potřebujeme:

200g Kvalitního čerstvého hovězího ze svíčkové, květové špičky nebo vrchního šálu

100g Pravý italský sýr Parmigiano Reggiano

60g Divoká Rucola
Drezink na Carpaccio
1 ks Citrón (šťáva)

100g Olivový olej extra pannenský

Mořská sůl a černý pepř

Balsamico ocet

Odblaněnou čistou maso nakrájené na cca 2 cm kostky rozklepeme hladkou rovnou paličkou přes fólii do tenoučkého plátku. Plátky masa rozložíme na talíř a pokapeme drezinkem z olivového oleje, mořské soli, čerstvě namletého pepře a citrónové šťávy. Na plátky masa položíme rucolu ochucenou drezinkem, pokapanou balsamico octem a ozdobíme hoblinami sýru Parmigiano Reggiano.

Další recepty