Sama doma

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 38205  
Sdílet
| Poslat odkaz

Vaření a recepty

Tradiční nakládané zelí Kimči (Pečchu kimčchi)

16. 12. 2010 - Korejská kuchyně s Janem Basovníčkem.
Tradiční nakládané zelí Kimči (Pečchu kimčchi)

3g čínského zelí v celku
1 pohár soli
4 poháry vody
1 pohár mletého čili
1/3 poháru masového vývaru
100g bílé ředkve
70g hrušky
1/3 poháru krevetové omáčky
2 velké lžíce cukru
30g jarní cibulky
30g petrželové natě
30g listů brukve sítinovité
Velká lžíce utřeného česneku
Malá lžíce utřeného zázvoru
1/3 poháru rybí omáčky
Nálev z rýžové mouky (velká lžíce rýžové mouky, 1/3 poháru vody, malá lžíce soli)

 

Zelí uchopíme, otrháme vnější listy a rozpůlíme, příp. velké zelí rozčtvrtímeze 2/3 poháru soli a vody uděláme slaný nálev, kterým zalijeme zelí, zbytkem soli posolíme povrch namočeného zelí, necháme odstát 8 až 10 hodin. Během kvašení občas promíchámeaž zelí zkvasí, dobře jej vymyjeme ve vodě, vložíme do (bambusového) síta a vymačkáme přebytek vodysmícháme mleté čili s masovým vývarem a dobře promícháme. Přidáme rybí a krevetovou omáčku, česnek, zázvor a cukr a opět dobře promíchámepřidáme jarní cibulku, petrželovou nať a listy brukve sítinovité, důkladně promíchámetakto připravenou kořenící směsí potíráme listy čínského zelí zbaveného vody. Potíráme i prostory mezi jednotlivými listy. Dáváme pozor, aby se nám rozpůlené hlávky zelí nerozpadly a listy stále držely pohromadě. Na závěr naložíme do hliněného džbánu, sklenice nebo jiné vhodné nádoby a necháme kvasit

Pro zvýraznění chuti čerstvě naloženého kimchi doporučujeme kimcchi zalít svařeným nálevem z rýžové mouky. (do kastrolku dáme rýžovou mouku, vodu a sůl a za stálého míchání vaříme. Z ohně odstavíme, až je směs čirá.)



 

Stopáž: 90 minut – Rok výroby: 2014 – L  ZJ  HD
Žánr: Magazín
Anketní soutěž

Na našem webu nebo přímo v pořadu vyhlašujeme každý den anketní otázku.

Další otázka zní: Jaký jste dostali nejzvláštnější svatební dar?

Napište nám svůj krátký příběh na adresu: anketa.sd@ceskatelevize.cz a vyhrajte!

Další díly ve vysílání
III.24
29
30
IV1
5
6
12
13
17
18
19
20
Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail: