Moučníky a cukroví

Zavařovaný kokosový moučník s borůvkovo-punčovým krémem

4 porce

3 vejce
1 šálek jogurtu
1 šálek sušeného kokosu
1 šálek mouky
½ šálku cukru
Borůvkovo-punčový krém
500 g borůvek (čerstvé nebo mražené)
¼ l rybízového džusu
2 šálky jogurtu (500 g)
2 paličky skořice
10 ks hřebíčku
6 ks badyánu
2 sáčky černého čaje
½ šálku rostlinného oleje
2 čajové lžičky prášku do pečení

Předehřejte troubu na 200 °C. Dále pomocí ručního mixéru smíchejte všechny ingredience dohromady tak, aby se Vám vytvořila jemná pasta. Touto pastou pak naplňte zavařovací sklenice zhruba do jejich 3/4 a dejte otevřené do trouby. Pečte zhruba 20 až 25 minut, dokud nebude mít moučník zlatavou barvu. Ihned po jejich vyjmutí z trouby zavíčkujte všechny sklenice, aby se tak vytvořilo potřebné vakuum, díky kterému Vaše moučníky vydrží i dva měsíce.

Borůvkovo-punčový krém

Vezměte si větší hrnec, do něj dejte borůvky a zalijte je rybízovým džusem, přidejte skořici a sáčky s čajem. Poté přiveďte k varu. Dále přidejte hřebíček a badián, které předtím vložíte do čajového spařovače. Celé vařte zvolna po dobu 15 minut. Po uplynutí této doby vyjměte čajový spařovač, sáčky s černým čajem a skořici. Zbylý obsah hrnce rozmixujte ručním mixérem.

Vzniklý borůvkový punč smíchejte s jogurtem a tímto krémem ozdobte kokosový moučník. Na závěr můžete přizdobit čerstvými borůvkami.

Další recepty