Maso

Pečené cibule nadívané vepřovou kotletou a sardelkami

Vaření podle M. L. Rettigové

2 porce

2 velké cibule
100 g slaniny
3 sardelky
200 g vepřové kotlety
100 g vepřové šunky
1 lžíce strouhanky
trochu vína
trochu vývaru
trochu citronové kůry
sůl + pepř

1 lžíce másla na dokončení omáčky

Velké cibule oloupeme, skrojíme vršek a vydlabeme. Vydlabané cibule položíme na máslem vymazaný plech.

To, co jsme z cibule vydlabali, nasekáme na jemno a společně s na drobno krájenou slaninou vložíme do kastrolku a začneme restovat. Ve stejný čas na jiné pánvi opečeme z obou stran vepřovou kotletu (osolenou a opepřenou), nasekáme na drobno a přidáme do směsi do kastrolku, dobře promícháme, přidáme na drobno sekanou šunku a ančovičky, strouhanku, víno a vývar. Osolíme, opepříme a ještě chvíli opékáme až se nám celá směs spojí.

Poté plníme lehce přes okraj do cibulí, cibule opět podlijeme trochou polévky a dáme péct na 180 stupňů cca na 20–30 min.

Výpek, který nám zbyl na pekáči, zašplíchneme citronovou šťávou, zašleháme trošku másla a můžeme společně s cibulí podávat.

Další recepty